Introductie

Graag presenteren we u onze tweede BTG-BTL nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief vindt u een interview met Johan ter Harmsel, algemeen directeur van Zeton. Verder een update van de vorderingen omtrent de bouw van EMPYRO, de bekendmaking van onze plant manager Empyro en wat laatste nieuwtjes. 
We hopen dat u de nieuwsbrief met plezier zult lezen.

Met vriendelijke groet,
Het BTG-BTL team

Mei 2014

Korte kennismaking met …. Johan ter Harmsel

Johan ter Harmsel is algemeen directeur van Zeton B.V. in Enschede. Zeton levert de pyrolyse plant van Empyro en daarmee het ‘procesmatige hart' van de installatie. 

Wat is je functie bij Zeton?

Ik ben sinds 2006 managing director van de Nederlandse vestiging van Zeton en lid van de board of directors van de Canadese Holding. Ik werk al 22 jaar voor Zeton en ben begonnen in Marketing & Sales. Daarvoor werkte ik bij Bayer, zowel in Nederland als Duitsland. Ik heb HBO Chemische Technologie gestudeerd in Enschede.

Kun je wat meer vertellen over Zeton?

Zeton ontwerpt en bouwt al 28 jaar pilot plants en kleinere productieplants voor klanten over de hele wereld. De Holding Zeton heeft een werkmaatschappij in Canada en één in Nederland (Enschede). We zijn een zogenaamde 'employee-owned company’, wat inhoudt dat wij gezamenlijk het merendeel van de aandelen van de Holding bezitten.
In de Nederlandse vestiging werken momenteel 80 vaste medewerkers, in drukke tijden aangevuld met externe vakspecialisten van lokale installatiebedrijven en detacheringsbureau’s tot wel 150 medewerkers. Uniek aan Zeton is het feit dat we naast een ervaren team van engineers en ontwerpers een eigen productiehal hebben waar in eigen regie de constructie en assemblage van de installaties wordt uitgevoerd.

Wat is de rol van Zeton binnen Empyro?

Zeton heeft volgens mij een centrale en cruciale rol in het project. We leveren op basis van de technologie van BTG-BTL het hart van de fabriek, daar waar de biomassa wordt omgevormd tot de bio-olie. Zeton zal zijn specifieke kennis en ervaring op het gebied van het ontwerpen en bouwen van installaties in het project inbrengen om de Empyro-installatie zo optimaal mogelijk te realiseren. De installatie zal in onze werkplaats voor een flink deel getest worden. We hebben de installatie hier dus al grotendeels werkend gezien (vooral mechanisch, dus nog zonder pyrolyse reacties), voordat deze in modules naar de bouwlocatie getransporteerd zal worden. Dit is een groot voordeel van modulair bouwen. We bouwen en testen de installatie centraal in onze eigen ‘dedicated’ werkplaats, kunnen de installatie in grote delen eenvoudig transporteren en vervolgens ter plaatse zeer snel opbouwen.

Wat is volgens jou de kracht van de samenwerking tussen Zeton en BTG-BTL?

De kennis en ervaring van onze bedrijven is complementair. Zeton heeft veel ervaring met het ontwerpen en modulair bouwen van installaties. BTG-BTL heeft de kennis en ervaring van het pyrolyse proces en in een eerder project voor een kleinere demo fabriek heeft die samenwerking prima gewerkt. Verder vind ik het mooi dat we zo’n beetje buren zijn. Dit maakt het samenwerken erg praktisch. We fietsen naar elkaars kantoren voor overleg!
Het concept van modulair bouwen past ons en BTG-BTL erg goed. Verder zijn we er van overtuigd dat energie een erg belangrijk thema blijft. Een samenleving kan alleen een rol van betekenis spelen wanneer er energie voorhanden is. Bovendien wordt het steeds belangrijker om minder afhankelijk van meer traditionele vormen van energie die steeds beperkter beschikbaar is vanuit een beperkt aantal landen.

Hoe zie je de toekomst voor BTG-BTL?

Het thema energie, het modulaire bouwen, het pyrolyse proces zelf en het R&D onderzoek van BTG naar het opwerken van pyrolyse olie, maakt dat ik de toekomst van BTG-BTL vol vertrouwen tegemoet zie.

johan-ter-harmsel-in-werkplaats.2.png

"De uitdaging voor Zeton is om alle kennis en ervaring van BTG-BTL en de betrokken partijen te bundelen in deze installatie." 

In de volgende nieuwsbrief een korte kennismaking met Saskia Strating. Zij heeft als ingenieur van HoSt een bijdrage geleverd aan het ontwerp Empyro.

Laatste tweets


Wist u dat...?

  • Zeton, de bouwer van de pyrolyse unit van de Empyro fabriek, meer dan 700 projecten, in meer dan 35 landen, verspreid over 6 continenten heeft afgerond?
  • Het stalen framework van Empyro 225 ton weegt?
  • De grootste losse component 52 ton weegt?
  • Er een karikatuur is gemaakt van het empyro projectteam ?
   

Empyro voortgang

Vorig jaar is er druk gewerkt aan het ontwerp van de Empyro biomassa pyrolyse installatie door ingenieurs van BTG BioLiquids, Zeton, HoSt, Stork en  anderen. In 2014 is de tijd van bouwen aangebroken. Zeton is niet alleen betrokken bij het ontwerp maar ook bij de constructie. Hierdoor zijn ze in staat geweest om potentiële problemen bij het bouwen van de installatie al in de ontwerpfase op te lossen. De bouw ligt nu dan ook nog volledig op schema. Hierboven zie je hoe de draagbalken van de installatie bij staalbouw bedrijf Broeze in Nijverdal in elkaar worden gelast.

 

De draagbalken gaan op transport naar Zeton en worden daar geassembleerd tot complete skids.

 

Dit is de controle kamer welke op dit moment bij Zeton wordt voorzien van alle benodigde voorzieningen. Zelfs de douche is al gemonteerd!

 

Circa 150 leveranciers leveren onderdelen en halffabricaten voor de Empyro installatie. Deze worden bij Zeton afgeleverd en gemonteerd in de skids. Dit is één van de luchtblazers van Empyro die op dit moment al gemonteerd is.

Vorige week is de eerste verdieping afgerond en deze week wordt de volgende verdieping erop gemonteerd. Ondertussen is de combustor gereed, de grootste component van de installatie. Afgelopen woensdag arriveerde deze bij Zeton, precies op tijd om direct in zijn skid gemonteerd te worden.

Ook op site zijn de werkzaamheden in volle gang. Jorritsma bouw uit Bolsward is begonnen met de voorbereidingen van de fundaties. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen net voor de zomervakantie. Tegen die tijd zullen de meeste skids zijn samengebouwd en zal duidelijk te zien zijn hoe groot deze installatie straks wordt.

Martin Risseeuw plant manager Empyro

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Martin Risseeuw Empyro BV komt versterken als plant manager van onze biomassa pyrolyse fabriek in Hengelo. Martin Risseeuw heeft de afgelopen 15 jaar voor Akzo Nobel gewerkt, in verschillende functies, maar altijd gerelateerd aan energieproductie. Hij was o.a. manager Production and Maintenance van de Delesto plant in Delfzijl, de grootste cogeneration plant in Nederland met een capaciteit van 550 MW. Martin Risseeuw: “Toen Empyro op mijn pad kwam was ik meteen enthousiast. Ik heb vanuit mijn positie bij Salinco al eerder gezien dat de pyrolyse technologie van BTG veelbelovend is. Ik zie als plant manager van Empyro de uitdaging vooral in het opzetten van een kleine hands-on organisatie die deze eerste commerciële pyrolyse fabriek tot een succes gaat maken. Ik ben heel blij dat de bouw gestart is, BTG-BTL en partners hebben fantastisch werk verricht om dit voor elkaar te krijgen.

In de tussentijd maak ik alvast reclame, door het dragen van een BTG-BTL shirt tijdens vakantie-fietstochten met mijn vrouw naar Praag en Denemarken. Misschien helpt dat nog om nieuwe klanten te vinden om de technologie uit te rollen. Je weet maar nooit!”

cartoon.1.png

Financial support

logos-financial-support.png

To demonstrate pyrolysis technology on a commercial scale the Empyro project is financially supported by the 7th Framework Programme of the European Commission (Grant number 239357), by the Dutch government via the topsector Energy: TKI-BBE and by the province of Overijssel via the Energy Fund Overijssel.